Votre panier

Privacybeleid

Anne Duchâteau Europe, gevestigd aan de G. E. Lebonlaan 175, 1150 Brussel, België, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Anne Duchâteau Europe
G. E. Lebonlaan 175
1150 Brussel
België

Telefoon: +32 (0)2 733 50 82

Mevr. Bosquet is de functionaris voor gegevensbescherming van Anne Duchâteau Europe. Ze is bereikbaar via flowers@duchateau.be.

Persoonlijke gegevens die wij verwerken

Anne Duchâteau Europe verwerkt uw persoonsgegevens omdat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voornaam en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Andere persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld door het aanmaken van een profiel op deze website, door correspondentie en per telefoon
  • Locatiegegevens
  • Informatie over uw activiteiten op onze website
  • Informatie over uw surfgedrag op verschillende websites (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf deel uitmaakt van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaattype

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogden. Wij kunnen echter niet nagaan of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Daarom raden wij ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om te voorkomen dat gegevens van kinderen zonder ouderlijke toestemming worden verzameld. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via flowers@duchateau.be, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op welke basis wij persoonsgegevens verwerken

Anne Duchâteau Europe verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Verwerking van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Om u te kunnen bellen of een e-mail te sturen als dat nodig is om onze diensten uit te voeren
  • Om u te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om u de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om u goederen en diensten te leveren analyseert Anne Duchâteau Europe uw gedrag op de website om de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten aan te passen aan uw voorkeuren.
  • Anne Duchâteau Europe volgt uw surfgedrag op verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoeften.
  • Anne Duchâteau Europe verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Anne Duchâteau Europe neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Anne Duchâteau Europe) tussen zit. Anne Duchâteau Europe gebruikt de volgende programma’s of computersystemen:

  • Google Analytics
  • Bing Webmaster Tools
  • Matomo Analytics
  • AddThis
  • Youtube
  • HotJar
  • Facebook Gepersonaliseerde Doelgroep
  • Instagram
  • LinkedIn Analytics
  • Twitter Analytics
  • Pinterest conversie tracking
  • Tiktok

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Anne Duchâteau Europe bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën van) persoonsgegevens: 2 jaar

Delen van persoonsgegevens met derden

Anne Duchâteau Europe verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens namens ons verwerken, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Anne Duchâteau Europe blijft verantwoordelijk voor deze verwerking.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die we gebruiken

Anne Duchâteau Europe gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat in de browser van uw computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen wanneer u deze site voor het eerst bezoekt. Anne Duchâteau Europe gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website correct functioneert en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen worden opgeslagen. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten functioneren en te optimaliseren. Daarnaast plaatsen wij cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat wij gepersonaliseerde inhoud en reclame kunnen aanbieden. Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en uw toestemming gevraagd om ze in te stellen. U kunt cookies uitschakelen door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle eerder opgeslagen informatie verwijderen via uw browserinstellingen. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of socialemediabedrijven.

Gegevens bekijken, wijzigen of verwijderen

U heeft het recht uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Anne Duchâteau Europe en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij over u in een computerbestand bewaren naar u of naar een andere door u genoemde organisatie te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar flowers@duchateau.be. Om er zeker van te zijn dat het verzoek om toegang door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Zet uw foto-ID en ID-kaartnummer zwart op deze kopie. Dit is om uw privacy te beschermen. Wij zullen zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Anne Duchâteau Europe wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de Belgische Autoriteit voor Gegevensbescherming, Drukpersstraat 35, 1000 Brussel, Tel +32 (0) 2274 48 00, Fax +32 (0) 2 274 48 35, e-mail: commission@privacycommission.be.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Anne Duchâteau Europe neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via flowers@duchateau.be.

Cookiebeleid

Het gebruik van cookies

Anne Duchâteau Europe gebruikt cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer, mobiele telefoon, smartwatch of tablet wordt opgeslagen. De daar opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek naar onze servers worden teruggestuurd.

Het gebruik van cookies is erg belangrijk voor de goede werking van onze website, maar ook cookies waarvan u het effect niet direct ziet, zijn erg belangrijk. Dankzij de (anonieme) bijdrage van bezoekers kunnen wij het gebruik van de website verbeteren en gebruiksvriendelijker maken.

Toestemming voor het gebruik van cookies

Voor het gebruik van bepaalde cookies is uw toestemming vereist. Wij doen dit door middel van een zogenaamde cookiebanner.

Het soort cookies dat wordt gebruikt en hun doel

Wij gebruiken de volgende soorten cookies:

  • Functionele cookies: hiermee kunnen wij de werking van de website verbeteren en deze gebruiksvriendelijker maken voor de bezoeker. Bijvoorbeeld: wij slaan uw inloggegevens op of wat u in uw winkelwagentje heeft gelegd.
  • Anonieme analytische cookies: deze zorgen ervoor dat bij elk bezoek aan een website een anonieme cookie wordt gegenereerd. Deze cookies weten of u de site eerder hebt bezocht of niet. Alleen bij het eerste bezoek wordt een cookie aangemaakt, bij volgende bezoeken wordt de bestaande cookie gebruikt. Deze cookie is alleen voor statistische doeleinden. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende gegevens worden verzameld:
    • het aantal unieke bezoekers
    • hoe vaak gebruikers de site bezoeken
    • welke pagina’s gebruikers bezoeken
    • hoe lang gebruikers op een bepaalde pagina blijven
    • op welke pagina bezoekers de site verlaten
  • Analytische cookies: deze zorgen ervoor dat bij elk bezoek aan een website een cookie wordt gegenereerd. Deze cookies weten of u de site eerder hebt bezocht of niet. Alleen bij het eerste bezoek wordt een cookie aangemaakt, bij volgende bezoeken wordt de bestaande cookie gebruikt. Deze cookie is alleen voor statistische doeleinden. Zo kunnen bijvoorbeeld de volgende gegevens worden verzameld
    • welke pagina’s u heeft bezocht
    • hoe lang u op een bepaalde pagina bent gebleven
    • op welke pagina u de site verliet
  • Eigen tracking cookies: hierdoor weten wij dat u naast onze website ook andere relevante websites in ons netwerk heeft bezocht. Het resulterende profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres, enz., maar wordt alleen gebruikt om advertenties aan uw profiel te koppelen, zodat ze zo relevant mogelijk voor u zijn. Wij vragen uw toestemming voor deze cookies. Deze cookies worden dus niet zonder uw toestemming geplaatst.
  • Cookies van derden: deze volgen de pagina’s die u op internet bezoekt om een persoonlijk profiel op te stellen. Dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres, enz. zoals wij die kennen, maar wordt alleen gebruikt om advertenties aan uw profiel te koppelen zodat ze zo relevant mogelijk voor u zijn. Wij vragen uw toestemming voor deze cookies. Deze cookies worden dus niet zonder uw toestemming geplaatst.
  • Cookies voor sociale netwerken: hiermee registreren sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn de artikelen en pagina’s die u deelt via hun knoppen voor het delen van sociale netwerken. Ze kunnen ook tracking cookies bevatten die uw surfgedrag volgen.
  • Site improvement cookies: hiermee kunnen we verschillende versies van een webpagina testen om te zien welke pagina het best wordt bezocht.

Uw rechten met betrekking tot uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie, beperking en verwijdering van persoonsgegevens. U hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door ons een e-mail te sturen naar flowers@duchateau.be. Om misbruik te voorkomen, kunnen wij u vragen u op gepaste wijze te identificeren. Als het gaat om toegang tot persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, vragen wij u een kopie van de cookie in kwestie te sturen. U vindt dit in de instellingen van uw browser.

Cookies blokkeren en verwijderen

U kunt cookies te allen tijde zelf blokkeren en verwijderen via uw internetbrowser. U kunt ook uw webbrowser configureren om een bericht te ontvangen wanneer een cookie wordt ingesteld. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet mogen worden ingesteld. Zie de helpfunctie van uw browser voor deze optie. Als u cookies uit uw browser verwijdert, kan dit het genot van deze website beïnvloeden.

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die u onder andere advertenties tonen via onze website. U kunt deze cookies centraal verwijderen via www.youronlinechoices.eu.

Als u geen cookies wilt, kunnen wij niet langer garanderen dat onze website goed functioneert. Het is mogelijk dat bepaalde functies van de website verloren gaan of dat u de website helemaal niet meer kunt bezoeken. Bovendien betekent het weigeren van cookies niet dat u helemaal geen advertenties te zien krijgt. De advertenties zijn niet langer relevant voor uw interesses en kunnen vaker worden herhaald.

De manier waarop u uw instellingen kunt aanpassen verschilt van browser tot browser. Raadpleeg zo nodig de helpfunctie van uw browser, of klik op een van de onderstaande links om rechtstreeks naar de handleiding van uw browser te gaan.

  • Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-verwijderen-gegevens-wissen-websites-opgeslagen
  • Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform=Desktop&hl=nl
  • Internet Explorer: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/278835
  • Safari op smartphone: https://support.apple.com/nl-nl/HT201265
  • Safari op Mac: https://support.apple.com/nl-be/guide/safari/sfri11471/mac

Nieuwe ontwikkelingen en onverwachte cookies

De teksten op onze website kunnen te allen tijde worden gewijzigd als gevolg van lopende ontwikkelingen. Dit geldt ook voor onze cookieverklaring. Lees deze verklaring daarom regelmatig om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

In blogberichten is het mogelijk om inhoud te gebruiken die op andere sites wordt gehost en op Anne Duchâteau Europe toegankelijk wordt gemaakt door middel van bepaalde codes (embedded content). Denk bijvoorbeeld aan YouTube-video’s. Deze codes maken vaak gebruik van cookies. Wij hebben echter geen controle over wat deze derden met hun cookies doen.

Het is ook mogelijk dat via onze websites cookies worden geplaatst door derden, waarvan wij niet altijd op de hoogte zijn. Komt u op onze website onverwachte cookies tegen die u niet in ons overzicht kunt vinden? Laat het ons weten via flowers@duchateau.be. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de derde partij en hen vragen welke cookies zij hebben geplaatst, wat de reden daarvoor is, hoe lang de cookie duurt en hoe zij uw privacy hebben gewaarborgd.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaringen van tijd tot tijd moeten aanpassen, bijvoorbeeld wanneer wij onze website aanpassen of de cookieregels wijzigen. U kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met flowers@duchateau.be.

Laatst bijgewerkt op: 26 oktober 2022